Екс-президенту Януковичу винесли вирок за держзраду

df
argumentua.com

Суд визнав президента-втікача Віктора Януковича винним у державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та посяганні на територіальну недоторканність України.

Рішення оголосив суддя Оболонського райсуду Києва Владислав Дев'ятко, пише Gazeta.ua.

«Суд ухвалив Януковича Віктора Федоровича визнати винним... Призначити йому покарання за частиною 1 статті 111 у вигляді 13 років позбавлення волі, за частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 437 Кримінального кодексу України у вигляді 12 років позбавлення волі... За сукупністю злочинів, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим визначити Януковичу Віктору Федоровичу остаточне покарання у вигляді 13 років позбавлення волі», - оголосив суддя.

«Строк відбування покарання Януковичу Віктору Федоровичу рахувати з моменту його затримання. Стягнути з Януковича Віктора Федоровича на користь держави процесуальні витрати за проведення удових експертиз у сумі 98 561 гривні 20 копійок.

Заходи забезпечення кримінального провадження, арешти на майно. накладені в межах провадження, залишити без зміни», – оголосив суддя.

Нагадаємо, 5 грудня Янукович мав виступити з останнім словом в Оболонському суді. Однак він не вийшов на відеозв’язок. Як зазначив адвокат Януковича, у лікарні, де зараз перебуває його підзахисний, не передбачено проведення будь-яких заходів з участю пацієнтів непов’язаних з процесом лікування.

До московської лікарні Янукович потрапив нібито через травму, яку він отримав під час гри на підмосковному тенісному корті. Пізніше екс-президента-втікача перевезли до Ізраїлю.

29 червня 2017 року Оболонський суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді. Пізніше Янукович повідомив про відмову брати участь у судовому процесі у справі про державну зраду та відкликав своїх адвокатів. Однак 11 грудня 2017 року вони відновили участь у процесі.

Януковича, який переховується від українського правосуддя в Росії, звинувачують у злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

У серпні 2018 року після завершення дебатів сторін прокуратура попросила визнати Януковича винним і засудити його до 15 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: