Рева розповів, що робити із «завищеними» платіжками за газ

130499

Доплати газозбутові організації нарахували незаконно, сказав міністр.

Доплати газозбутові організації нарахували незаконно, сказав міністр

Платіжки із завищеними тарифами на газ, які прийшли людям в січні, є незаконними, платити по них не потрібно. Про таке заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише «112 Україна».

«Маю на увазі ті платіжки, які стосувалися оплати за газ без лічильників у тому випадку, коли газ використовується для приготування їжі. Ці всі доплати, які незаконно нарахували газозбутові організації, не підлягають оплаті», – сказав Рева.

Він також пояснив: «У нас є три групи споживачів. Перша – ті, які використовують газ комплексно, тобто для опалення оселі, для підігріву води і приготування їжі. Вони мають лічильники. Друга група – це ті, хто використовує газ для підігріву води і приготування їжі. В них майже на 75-80% встановлені лічильники. Третя група громадян – це ті, хто користується газом винятково для приготування їжі. Це основна за чисельністю група населення, хоча вона споживає 6-8% всього обсягу газу, але в них нема лічильників».

Він наголосив, що газозбутові організації нарахували споживачам доплати незаконно, і вони не підлягають оплаті. Рева також зазначив, що відповідно до закону й тарифу, який було встановлено, до складу тарифу було включено вартість встановлення лічильників. І, відповідно, газозбутова організація зобов'язана була поставити газові лічильники людям.

Рева також пояснив, що робити людям, які вже здійснили оплату за платіжками із завищеним тарифом. Він сказав, що люди повинні вимагати повернення коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: