Українцям сказали, як вимагати компенсації за відключення електрики

630_360_1532519717-7518

Голова НКРЕКП Оксана Кривенко пропонує споживачам звертатися до регулятора у разі, якщо енергопостачальник відмовляє у компенсації за неякісно надані послуги з постачання електроенергії або перерви в електропостачанні. 

Про це вона написала у Facebook.

«Сьогодні хочу написати про дії споживачів у випадках, коли не надана компенсація за недотримання стандартів якості. Найперше, у разі невиплати компенсації у встановлені строки споживач маєте право звернутися до компанії із заявою», - написала Кривенко.

За її словами, якщо компанія все ж необґрунтовано відмовлятиме у наданні компенсації або не реагує на звернення, споживач має звернутись до НКРЕКП та територіальних органів комісії.

«НКРЕКП у разі підтвердження фактів невиплати компенсацій за результатами перевірок компаній (у тому числі за скаргами споживачів) зобов’язує компанію надати компенсацію у подвійному розмірі та накладає на компанію штраф», - додала Кривенко.

Водночас, вона нагадала, у яких випадках компенсація не надається.

«У разі доведених компанією форс-мажорних обставин, доведених дій споживача або інших осіб, що призвели до аварійної перерви в електропостачанні або недотримання показників якості електричної енергії, у разі запланованих з попередженням перерв у електропостачанні, відмови споживача у письмовому вигляді від отримання компенсації», - розповіла голова НКРЕКП.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Кривенко розповіла, що у разі відсутності електроенергії з вини компанії понад 24 години, кожен має право отримати компенсацію у розмірі 200 грн для побутових споживачів та 400-600 грн – для непобутових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: