Які свята відзначають 24 січня (іменини, народні прикмети)  

c06dba0236e27bbe55ef0adb7db67402

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 24 січня в Україні і світі.  

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 24 січня в Україні і світі.  

Свята та події 24 січня

24 січня у світі відзначають «солодке» свято — Міжнародний день ескімо. Саме цього дня  1922 року власник магазину солодощів з міста Онава (штат Айова, США) Християн Нельсон отримав патент на вершкове морозиво на патичку, вкрите шоколадною глазур’ю.

Ідея покрити брикет вершкового морозива шоколадом прийшла до цього кондитера у 1919 році. Він назвав кулінарне ноу-хау  Eskimo Pie - пиріжок ескімоса. А ще через три роки Нельсон запатентував свій винахід. Уже до середини 1930-х років ескімо набуло шанувальників у світі і не втрачає своєї  популярності досі.

Іменини 24 січня

Цього дня іменини святкують: Анатолій, Антип, Арсен, Арсеній, Григорій, Дометіан, Зиновій, Макар, Маркіян, Павло, Петро

Народні прикмети

Це день Федосєєв-Весняка придивлялися до погоди, щоб передбачити, якою буде осінь, і коли прийде весна, чи можна очікувати багатого врожаю. Особливу увагу звертали на поведінку тварин.

24 січня було достатньо холодно, а тому, не дивно, що на багатьох людей нападала лихоманка-трясовіца. Люди представляли її у вигляді нечистих духів - як злий жінку в чорному вбранні. І для того щоб прогнати трясовіца, напускали в квартиру різних неприємних запахів. Крім цього, вважалося, що лихоманку можна прогнати 24 січня під час топки клуні, коли виділявся дим. І, природно, оздоровчий ефект надавала баня, в якій парили хворого. До речі, у багатьох селах традиція лікуватися таким чином збереглася і донині.

Щоб захистити дитину від лихоманки, його вкутували на ніч в шкуру тварини. Якщо ж шкури не було, то просто змушували спати, закутавшись в шубу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: