Годинник судного дня: до апокаліпсису залишилося 2 хвилини

130078

Глобальні викиди вуглекислого газу, які, здавалося, досягли плато на початку цього десятиліття, відновили підйом у 2017 і 2018 роках. 

У щорічній доповіді американського журналу Bulletin of Atomic Scientists зазначили, що у зв'язку із небезпекою ядерної катастрофи вчені залишили стрілку символічного Годинника Судного дня на торішній позиції – до апокаліпсису залишилося 2 хвилини, повідомляє «УП».

У звіті йдеться, що людство робить недостатньо для вирішення проблеми глобального потепління і уникнення ядерної війни. Крім того, вчені відзначають, що ці проблеми посилилися в результаті інформаційної війни, яка наразі триває.

«Ці основні загрози – ядерна зброя і зміна клімату – були посилені в минулому році в результаті більш широкого використання інформаційної війни для підриву демократії в усьому світі, посилюючи ризик від цих та інших загроз і створюючи надзвичайну небезпеку для майбутнього цивілізації», – сказано в тексті повідомлення.

У доповіді йдеться, що США відмовилися від ядерної угоди з Іраном, а проблема розробки ядерної зброї в Північній Кореї, попри діалог Америки й КНДР, залишається невирішеною.

Щодо зміни клімату, то глобальні викиди вуглекислого газу, які, здавалося, досягли плато на початку цього десятиліття, відновили підйом у 2017 і 2018 роках.

Крім того, вчені підкреслюють, що для того, щоб зупинити найгірші наслідки зміни клімату, країни світу повинні скоротити викиди вуглекислого газу до нуля задовго до кінця століття.

На тлі цих невдалих ядерних і кліматичних проблем протягом останнього року зросла навмисна корупція інформаційної екосистеми, від якої залежить сучасна цивілізація.

Хоч положення стрілки не змінилося з 2018 року, говориться в доповіді, це слід сприймати не як ознаку стабільності, а як серйозне попередження лідерам і громадянам усього світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: