ГПУ підготувала повідомлення про підозру Жириновському

70_main-1-640x394

Генеральною прокуратурою України складено повідомлення про підозру Володимиру Жириновському у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

У Генеральній прокуратурі України триває робота щодо встановлення фактів, які підтверджують причетність вищого керівництва Російської Федерації до порушення територіальної цілісності та недоторканності України, і притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

«Під час досудового розслідування установлено, що В. Жириновський, перебуваючи на території Російської Федерації, 20.02.2014 у прямому ефірі одного з телеканалів та 23.02.2014 під час зібрання (мітингу) публічно закликав до приєднання території АР Крим та південно-східних областей України до Російської Федерації», – повідомляє Андрій Лисенко.

Зазначається, що 28.02.2014, перебуваючи на території України, а саме у містах Сімферополі та Севастополі, Жириновський публічно закликав жителів півострова та його високопосадовців до зміни меж території та державного кордону України.

Крім того, Жириновський підписав та забезпечив подання 17.03.2014 до канцелярії посольства Республіки Польща в Москві лист-звернення до Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща, в якому містяться заклики до керівництва Польщі до організації та проведення на території окремих західних областей України референдумів, за прикладом проведеного незаконного референдуму на території АР Крим та м. Севастополя, щодо передачі окремих областей України до складу сусідніх держав, у тому числі Польщі.

Більше того, 20.03.2014 В. Жириновський, будучи депутатом Державної Думи Російської Федерації, проголосував за прийняття Федеральних Законів щодо включення Російською Федерацією до її складу АР Крим та м. Севастополя, що у подальшому призвело до повномасштабної окупації території АР Крим та м. Севастополя.

За цими фактами злочинної діяльності 22.01.2019 працівниками управління нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, Генеральної прокуратури України складено повідомлення про підозру В. Жириновському у вчиненні ним кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 110 КК України.

Інкримінований В. Жириновському злочин передбачає можливість його заочного засудження в Україні на строк від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: