Отримати лікарняний онлайн українці зможуть вже через півроку

c3a192486fbe06c8638a785da3df9073
Фото ілюстративне

Електронний лікарняний в Україні можуть запустити вже в середині 2019 року.

Про це з посиланням на "Інтерфакс-Україна" повідомляє Еспресо.

"Електронні лікарняні ми плануємо впровадити вже в середині року. Одразу скажу, що проект дуже складний і охоплює кілька міністерств",- розповів заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Ковтонюк зазначив, що лікарняний - документ, який ходить між кількома інстанціями - роботодавцем, медичним закладом і Фондом соціального страхування, який підпорядковується Міністерству соціальної політики.

У повідомленні йдеться, що МОЗ і Мінсоцполітики наразі працюють над спрощенням процедури видачі "коротких" (короткострокових - ІФ) листків непрацездатності.

Заступник міністра охорони здоров'я також повідомив, що МОЗ "зробило все, що могло", аби забезпечити можливість отримання паперових листків непрацездатності приватними клініками, однак проблему виділення їм цих бланків не було вирішено.

"Бланки лікарняних листків йдуть на область або місто, де розподіляються між закладами в ручному режимі. Це робить конкретний чиновник, який приймає рішення, кому дати, а кому ні. Ми зобов'язали видавати бланки лікарняних усім закладам, незалежно від форми власності, порядок видачі також є. Але все одно рішення приймає конкретний чиновник на місцях", - сказав він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: