Які українські фільми стали найкасовішими у 2018 році

filym_1493720496-r1r1h500w711zc3q100

У 2018 році найбільш касовими фільмами, створеними за підтримки Державного агентства з питань кіно, стали "Я, Ти, Він, Вона", "Викрадена принцеса" та "Скажене весілля".

Про це повідомляє Укрінформ.

"Я, Ти, Він, Вона" уже в 2019 році встановив новий касовий рекорд для українського кіно і активно продовжує його встановлювати з кожним днем. Оскільки прокат іще триває, про фінальну цифру говорити рано. Ми дуже сподіваємося, що він повністю окупиться, і це буде прецедент, який вперше стався минулого року, коли фільм, створений за підтримки Держкіно, "Скажене весілля", повністю повернув нам кошти, які брав, і ще й приніс прибуток", –  розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко.Іллєнко зазначив, що стрічки, підтримані Держкіно, були представлені минулого року на семи міжнародних кінофестивалях класу "А", де отримали нагороди.

"Я не рахував кількість нагород, тому що кожна нагорода має свою вагу. Але очевидно, що найбільшими фестивальними хітами стали фільми Сергія Лозниці "Донбас", Романа Бондарчука "Вулкан", Марисі Нікітюк "Коли падають дерева". Вони брали участь у великій кількості фестивалів і отримали престижні нагороди. "Вулкан" ще не вийшов у прокат, він вийде у квітні цього року. І це одна з моїх особисто найочікуваніших прем’єр", – додав він.

Також голова Держкіно наголосив, що особливістю українського кіно у 2018 році стало жанрове розмаїття.

"Дуже різні фільми. Рік почався з "Кіборгів", хоч у прокат вони вийшли у 2017 році, але активно були в кінотеатрах і в 2018-му. Потім велику увагу привернули анімаційний фільм "Викрадена принцеса", комедія "Скажене весілля". Але я вважаю, що є низка неохоплених жанрів і наша задача заповнити всі ніші... Вже цього року за підтримки Держкіно у нас буде український хорор, у березні виходить мюзикл "Гуцулка Ксеня". Різдвяна історія вперше вийшла у нас минулого року і показала велику потребу в такому контенті", – підсумува Іллєнко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: