Академія наук підтвердила перспективність впровадження Hyperloop в Україні (деталі)

50668191_316598268979820_2576457564115959808_n
Фото: прес-служба Міністерства інфраструктури України

У п'ятницю, 25 січня, відбулась презентація перспектив розвитку проекту «Високошвидкісний транспорт Hyperloop на короткостроковий період в Україні» та науково-технологічного дослідження НАН України щодо впровадження технології гіперлуп в Україні «Перспективи розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відтак, на презентації представили низку кроків, які стануть базисом для втілення проекту у життя.

Фото: прес-служба Міністерства інфраструктури України

"Зокрема, це аналітика пасажиропотоків, оцінка промислового потенціалу України та проведення міжнародних конкурсів Hyperloop з метою підтримки та розвитку інноваційних розробок", - йдеться у повідомленні.

У НАН запевняють,  що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть змогу успішно розвивати проект HypeUA. Гіперлуп може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей.

Наступним кроком, за словами науковців, є реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. А основна ціль Центру – об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести, для отримання найбільш ефективних рішень в галузі транспорту.

«Ми лише на початку шляху, але об’єднання зусиль українських науковців та підприємців із міжнародним досвідом наших західних партнерів є фундаментом розбудови української інноваційної інфраструктури», − заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: