У Львівській ОДА розповіли про умови проходження ЗНО для осіб з інвалідністю

DSC_0907_1540375861_613x407.645_3_0

Для категорії осіб, які мають певні вади, будуть створені необхідні умови для проходження ЗНО.

Про це під час брифінгу у ЛОДА розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, передає кореспондент Дивись.info.

«Наприклад, є діти з вадами опорно-рухового апарату. У такому випадку можна спеціально підготувати клас на першому поверсі, або обрати школу з пандусами, чи то з наявним ліфтом, або ж спеціально облаштованим туалетом тощо. Також є категорія вступників з вадами слуху різного ступеня. До прикладу, хтось може мати потребу у використанні слухового апарату. Це цілком дозволяється у тому разі, якщо як під час реєстрації учень про це зазначає. Також Центр за потреби може забезпечити функцію сурдоперекладу», - розповіла Лариса Середяк.

За її словами, спеціальні умови будуть також створені для осіб з вадами зору

«Така група осіб можу мати потребу починаючи від кращого освітлення та більшого шрифту чи лупи. Завершуючи шрифтом брайля. Цьогоріч додався новий предмет шрифтом Брайля — біологія. Вперше у 2019 році для учасників ЗНО з вадами зору буде застосовуватись комп’ютерна програма. Окрім шрифту Брайля, ще є шрифт 16 розміру», - додала Лариса Середяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: