В екологію Львівщини залучили понад 8,7 млн євро іноземних інвестицій

1805322

На Львівщині триває активна робота із залучення в галузь коштів міжнародної технічної допомоги.

Про це повідомляють у ЛОДА.

«За сприяння департаменту в екологію області залучили понад 8,7 млн євро коштів іноземних інститутцій. Зокрема, у 2018 році за кілька кілометрів від Львова, на Яворівщині, відкрили унікальний притулок для бурих ведмедів «Домажир», вартістю 1,5 млн євро. Також сюди відносяться кошти «Зелених інвестицій» або «Кіотські кошти» в сумі 29,9 млн. грн», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у ЛОДА зазначають, що наразі також реалізують 4 проекти Програми Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, на загальну суму 6,2 млн євро, в одному з них «РовеЛове Розточчя – разом попри кордони» Департамент є партнером та реалізовує ряд навчально-промоційних заходів.

«Департаментом спільно з 5-ма партнерами реалізовується Проект «RoweLove Розточчя – разом попри кордони» за кошти Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у межах Європейського інструменту сусідства.Загальна вартість проекту 2,01 млн. євро, у тому числі 574,9 тис. євро для України», - зазначив  директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Також за ці кошти планують здійснити будівництво та облаштування еколого просвітницького центру на території Яворівського НПП, ознакування 110 км центрального веломаршруту Розточчя та будівництво 14 пунктів обслуговування велосипедистів, підготовка кадрів для надання якісних туристичних послуг в умовах бережного ставлення до природи регіону Розточчя – цикл велотурів, екопікнік, воркоши, виставки, розробка та видання туристичних друкованих та цифрових матеріалів, що описують природні та культурні цінності Розточчя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: