Деякі митниці саботували розмитнення «євроблях», — Южаніна

1504684403-1672-e1543060412689-1024x616

За місяць після ухвалення нового закону про розмитнення автомобілів на єврономерах деякі митні пункти саботували процес легалізації авто в Україні.

Про це повідомила очільниця комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в інтерв’ю виданню «РБК-Україна».

«На четвертий тиждень після того, як закони набули чинності, більша частина машин поїхала на розмитнення. Ще протягом четвертого тижня роботу саботували деякі митниці, влаштувавши змову між митними пунктами та брокерами (посередниками у процесі розмитнення авто — ред.)», — заявила Южаніна.

За її словами, деякі люди продовжують «підігрівати» цю ситуацію, закликаючи власників «євроблях» не розмитнювати їх, мовляв ситуація ще може змінитися та вартість розмитнення у майбутньому буде нижчою.

«Ніякого повороту подій бути не може. Норми ухвалювались дуже тяжко», — зазначила авторка закону про розмитнення авто.

Нагадаємо, 23 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

Раніше повідомлялось, що протягом 2017 року до України ввезли 965,3 тисяч автомобілів на єврономерах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: