Суд Москви заочно заарештував лідера «С14» Карася

226939

Басманний суд Москви заочно заарештував громадянина України Євгена Карася у справі про напад на посольство Росії в Києві 17 вересня 2016 року.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на прес-секретаря суду Юнону Цареву, передає Букви.

«Постановою суду задоволено клопотання органів слідства про обрання відносно Карася запобіжного заходу у вигляді взяття під варту на два місяці, яка буде обчислюватися з моменту його видачі в Росію, або затримання на території РФ», – повідомила Царьова.

За її словами, Карася заочно пред'явлено звинувачення в нападі на установу, яка користується міжнародним захистом, «скоєного з метою провокації війни чи ускладнення міжнародних відносин» (частина 2 статті 360 КК РФ) і в нарузі над гербом або прапором РФ (стаття 329 КК РФ ).

За даними слідства, в ніч з 16 на 17 вересня 2016 року до посольства РФ в Києві прибула організована група осіб, які брали участь в акції проти проведення виборів депутатів до Держдуми на території України. У їх числі були представники праворадикальних громадських організацій та об'єднань. Нападники закидали територію дипломатичного представництва димовими шашками і справили в основну будівлю посольства залпи з батареї салютів. В результаті майну РФ було завдано матеріальної шкоди.

У день виборів в Росії, 18 вересня 2016 року, представники праворадикальних громадських організацій України знову прийшли до посольства РФ в Києві. Вони блокували вхід в закордонної установи, не даючи можливості російським громадянам, які бажають проголосувати, пройти на територію посольства. Крім того, вони публічно спалили принесений з собою прапор Росії.

Лідер «С14» Євген Карась на своїй сторінці в Facebook вже прокоментував свій арешт.

«Криворукі терористи, а не «імперія». Повний фарс навіть у символічних історіях», - написав він.

Карась стверджує, що в момент, коли «атакували російське посольство» у вересні 2016-го, «його, ймовірно, не було в Києві».

Лідер «С14», яка має статус забороненої в Росії, Євген Карась з другої спроби був включений Росією в число фізичних і юридичних осіб, щодо яких уряд РФ ввів санкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: