У ЛОР пояснили, чому приміщення, в якому працює Центр опіки сиріт, виставили на аукціон

15276d5b6a6bf11b7f390141813cdc0034ddf894775f66a42c0915pimgpsh_fullsize_distr

Скандальна історія з приміщенням колишньої школи-інтернату №2 на вул. Короленка, 7 виходить на фінішну пряму.

На Prozorro з’явилась інформація про продаж об’єкта, який є власністю обласної ради, попри те, у приміщенні діє «Центр опіки сиріт» УГКЦ. Львівська міська рада зверталася до облради з проханням не продавати приміщення, але там відповіли відмовою. Кажуть, що потрібно наповнювати обласний бюджет, а виручені кошти підуть на видатки у соціальній сфері.

25 жовтня минулого року депутати Львівської обласної ради прийняли рішення включити нежитлові приміщення на вулиці Короленка, 7 до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, що підлягають приватизації способом аукціону. За відповідне рішення проголосувало 60 обласних обранців.

Як зазначив тоді в.о. начальника управління майном спільної власності Віктор Кусий, продаж відбудеться з умовою використання коштів на потреби галузі освіти.

Але весь цей час у приміщенні діяв «Центр опіки сиріт» УГКЦ. Відтак, у грудні Львівська міська рада звернулася до ЛОР з проханням скасувати рішення щодо виставлення на аукціон будівлі колишньої Львівської середньої загальноосвітньої школи-інтернату на вул. Короленка, 7, та передати це приміщення для потреб «Центру опіки сиріт».

Втім, у січні, на ім’я міського голови Львова надійшла відповідь від комісії з питань комунального майна та приватизації Львівської обласної ради. У ній меру нагадали, що ЛОР уже прийняла рішення про продаж. «Постійна комісія з питань комунального майна та приватизації не вбачає підстав для його скасування», - йшлося у відповіді.

Як заявив в одному з коментарів голова ЛОР Олександр Ганущин, він не бачить такої можливості, «оскільки на сьогодні ключова необхідність – це поповнення бюджету розвитку».

Тоді керівник центру о. Роман Прокопець зареєстрував електронну петицію, яка набрала необхідних 500 підписів, і яку 24 січня, під час сесії ЛМР,  підтримали депутати.

Сам Роман Прокопець, виступаючи перед міськими обранцями, розповів про проекти у соціальній сфері, які вже впродовж 10 років реалізовує Центр. Зокрема він пояснив, що для Центру важливим є спортивний майданчик, який розташований біля приміщення.

«Футбол дає дітям можливість розвиватися у спорті, позбуватись шкідливих звичок, брати участь у змаганнях та відкривати для себе нові горизонти. Для подальшого розвитку чемпіонів та майбутніх перемог дітям-сиротам з футбольної команди «КОПА» необхідний спортивний об’єкт – футбольне поле. На вулиці Короленка, 7 у м. Львові розташований спортивний майданчик, який знаходиться в жахливому стані та не знав реконструкції з часів Радянського Союзу. Через занедбаний стан футбольне поле вже багато років не використовується за призначенням. Його облюбували безхатченки та молодики, які зловживають алкоголем і наркотичними засобами», – розповів Роман Прокопець.

У повторному зверненні до ЛОР, яке на підтримку Центру прийняли депутати, йдеться, що у випадку отримання будівлі в довгострокову оренду, Центр зобов’язується привести будівлю та спортивний майданчик до належного стану.

Але це не відвернуло появу будинку у системі «Prozorro».

Початкова вартість будівлі із нежитловими приміщеннями – навчальним корпусом, складом і майстернею загальною площею майже 3 тисячі квадратних метрів становить 29 мільйонів 233 тисячі 680 гривень. Запланована дата аукціону – 27 лютого. Подача цінових заявок – до 20:15 26 лютого.

«Рішення, яке прийняла ЛОР 25 жовтня 2018 року, фактично дублює рішення облради від 2015 року. Тоді було прийнято аналогічне рішення, але через зміни в законодавстві треба було викласти його в новій редакції. Була проведена оцінка майна, вона є стартовою  ціною аукціону. Виручені кошти будуть зараховані в дохідну частину обласного бюджету і спрямовані на капітальні видатки в соціальній сфері - це заклади культури, охорони здоров’я, освіти, соцзахисту. Цільові напрямки використання цих коштів будуть визначені програмою соціально-економічного розвитку, яка ще не затверджена. Там власне буде сформований перелік об’єктів, але однозначно що сума отримана від приватизації буде йти по капітальних видатках у соціальній сфері. В результаті аукціону ми розраховуємо отримати щонайменше 40 млн.грн, а може, й більше. Інтерес до об’єкту є і, думаю, що за рахунок лише одного цього об’єкту ми виконаємо більшу частину плану приватизації на цей рік, який становить 60 млн грн», - розповів Віктор Кусий.

А тим часом у Львові хочуть ініціювати акцію зі збору коштів, щоб викупити приміщення, про що написав на своїй сторінці у Facebook настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла о. Степан Сус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: