У рейтингу «Індекс сприйняття корупції» Україна опинилась на 120 місці

5762e1eeda41f-newsvideopic-privatizator-iz-merii-popalsya-na-krupnoj-vzyatk46574_1200
Фото з відкритих джерел

Україна отримала 32 бали та 120 місце серед 180 країн. 

Україна отримала 32 бали та 120 місце серед 180 країн.

Про це повідомляє Укрінформ.

Цьогоріч Україна обійшла Російську Федерацію, у якої 28 балів та 138 місце. У Польщі —60, Словаччина – 50, Румунія — 47, Угорщина — 46, Білорусь — 44, Молдова — 33 бали.

"Якщо ситуація з корупцією в Україні продовжить змінюватися такими темпами, то наздоганяти ту ж таки Польщу доведеться не одне десятиліття. Влада повинна, а громадянське суспільство давно готове подвоїти зусилля на цьому шляху", – розповідає виконавчий директор Transparency International Україна Андрій Боровик.

У повідомленні йдеться, що показники України покращилися завдяки оцінці ситуації у сфері бізнесу.

"Позитивний вплив справило запровадження процедури автоматичного відшкодування податку на додану вартість, розширення сфер роботи системи ProZorro. Продажі та діяльність інституту бізнес-омбудсмена", – додають у повідомленні.

Як відомо, Індекс сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index, СРІ) – показник, який з 1995 року розраховується міжнародною організацією Transparency International. Сама організація не проводить власних опитувань. Індекс розраховують на основі 13 досліджень авторитетних міжнародних установ і дослідницьких центрів.

Нагадаємо, що головним показником Індексу є кількість балів, а не місце в рейтингу. Мінімальна оцінка (0 балів) означає, що корупція фактично підміняє собою державу, максимальна (100 балів) свідчить про те, що корупція майже відсутня в житті суспільства. Індекс оцінює корупцію лише в державному секторі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: