Верховний Суд України дозволив арештувати акції російських банків за анексію Криму

original (6)

Верховний Суд України дозволив стягнути з РФ компенсації за експропрійоване в окупованому Криму майно відповідно до рішення гаазького Арбітражного суду.

Про це повідомляє портал «Судова влада України».

Арбітражний суд дозволив стягнення компенсацій із РФ за захоплене в Криму майно у травні 2018 року. У липні 2018 року 18 юридичних осіб та одна фізична особа звернулися до Апеляційного суду Києва із заявою про визнання та надання дозволу на виконання рішення Арбітражного суду.

У серпні 2018 року заявники подали до Апеляційного суду Києва заяву про забезпечення позову, в якій просили заарештувати прості іменні акції ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк», АТ «Сбербанк» та АТ «ВТБ Банк», кінцевими бенефіціарами яких є РФ.

5 вересня 2018 року Апеляційний суд Києва задовольнив заяву про забезпечення позову, а 25 вересня 2018 року - заяву про визнання та надання дозволу на виконання рішення Арбітражного суду.

Верховний суд відхилив скаргу на ухвалу Апеляційного суду від 25 вересня, а скаргу на ухвалу від 5 вересня ухвалив задовольнити частково.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: