Які свята відзначають 29 січня (іменини, народні прикмети) 

d0b1d196d0b91

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 29 січня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 29 січня в Україні і світі.

Свята та події 29 січня

Указ Президента України про «День пам'яті Героїв Крут» № 15 /07, який відзначається 29 січня, був підписаний 15 січня 2007 року.

29 січня 1918 року відбулася битва під Крутами. Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

29 січня відзначається День працівників пожежної охорони України. З ініціативою щодо появи такого свята виступили самі працівники пожежної охорони.

Перші пожежні частини на території нинішньої України з'явилися в січні 1841 року. Вони були сформовані на базі Старокиївської пожежної частини. До складу пожежної охорони увійшли 25 осіб. Потім там з'явилися перші професійні інструктори. За історичними даними, до кінця 1929 року в Києві працювало 9 пожежних частин, на укомплектуванні яких знаходилось 13 автомобілів.

Це свято відзначають люди небезпечної професії, які займаються захистом від вогню історичних пам'ятників, державних і спортивних об'єктів, комерційних компаній і т.д. Однією з головних заслуг пожежників можна назвати оперативну ліквідацію вогню на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

Вітаючи співробітників пожежних формувань країни з їх професійним святом, завжди згадують про їх самовідданість, сміливість і постійну готовності прийти на допомогу людям.

День мобілізації проти загрози ядерної війни. Ця подія відзначається в усьому світі в річницю прийняття Делійський декларації, основною метою якої є заклик до припинення гонки ядерних озброєнь.

Іменини 29 січня

Цього дня іменини святкують: Петро, Іван, Максим, Леоніла

Народні прикмети 

29 січня у народі вшановували Святого Петра - покровителя домашньої худоби.

У народі говорили про те, що настав Петро-Полукорм. Селяни ділили зиму на дві частини. Так, вважалося, що зараз перша половина зими залишилася позаду. Зазвичай до 29 січня з'їдався половина всіх заготовок і запасів. Виникала невизначеність - невідомо, наскільки могла затягнутися зима. І саме тому, в день 29 січня намагалися аналізувати природні явища, прикмети, щоб передбачити погоду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: