Екс-судді-«коляднику» скасували умовно-дострокове звільнення

88647

Колегія відмовила колишньому судді Ігорю Зваричу в умовно-достроковому звільненні від відбуття додаткового покарання.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільського апеляційного суду.

«Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу прокурора Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 на ухвалу Галицького районного суду м. Львова від 11 липня 2018 року щодо умовно-дострокового звільнення від подальшого відбування покарання засудженого Зварича І.С.», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до матеріалів справи, Зварич І.С., перебуваючи на посаді судді та голови Львівського апеляційного адміністративного суду, у період з 2007 по 2008 роки отримав 963 тис. грн хабарів.

Оболонський районний суд Києва 19 вересня 2011 року суддю Ігоря Зварича визнав винним та засудив до 10 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посаду судді та посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в державних установах, та з конфіскацією всього належного йому майна.

Крім того, Ігорю Зваричу зараховано в строк відбування покарання перебування в установах попереднього ув'язнення з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі та звільнено від відбування покарання як такого, що повністю відбув покарання.

«Судом встановлено, що з 22 січня 2016 року засуджений перебував на обліку в Галицькому районному секторі з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області. Строк відбування покарання завершувався 10 січня 2019 р.

Задовольняючи подання начальника Галицького районного сектору з питань пробації філії державної установи «Центр пробації» у Львівській області про звільнення Зварича І.С., суд першої інстанції виходив з того, що засуджений відбув понад 3/4 строку додаткового покарання, сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Своє рішення місцевий суд обґрунтував тим, що останній надавав безкоштовну правову допомогу громадянам, а також оскаржив постанову про його звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду, тобто вчиняє дії, спрямовані на поновлення на роботі.

З даним висновком колегія суддів не погоджується, оскільки оскарження Зваричем І.С. постанови Верховної Ради України від 18.12.2008 №698-VI про його звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду хоч і є діями, спрямованими на поновлення на роботі, але не підтверджують його сумлінне ставлення до праці.

Також не може бути підтвердженням сумлінного ставлення до праці характеристика, видана виконавчим директором адвокатського об’єднання «Павленко і партнери», відповідно до якої Зварич І.С. під час перебування у Менській колонії №91 (смт. Макошине Менського району Чернігівської області), надавав безкоштовну правову допомогу місцевим жителям, оскільки він не був офіційно працевлаштований в цій організації.

Інших даних стосовно працевлаштування та сумлінного ставлення до праці Зварича І.С. не встановлено», – зазначили у прес-службі суду.

Відтак Тернопільський апеляційний суд скасував ухвалу Галицького районного суду Львова про умовно-дострокове звільнення Ігоря Зварича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: