Львівський прокурор незадоволений роботою слідчих поліції

IMG_1655

На Львівщині зростає кількість нерозкритих з минулих років кримінальних проваджень.

Про це під час координаційної наради керівників правоохоронних органів повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський, передає кореспондент Дивись.info.

«На 4% збільшився залишок кримінальних проваджень, що свідчить про порушення слідчими ГУНП розумних строків прийняття остаточних процесуальних рішень.  Про яке розкриття правопорушень минулих років можна говорити, якщо протягом 2018 року з числа скерованих до суду обвинувальних актів тільки 1380 або 21% – це обвинувальні акти щодо особливо тяжких та тяжких правопорушень. Залишок таких проваджень збільшився на 662», – заявив прокурор області.

«Слідчими, неповно, а подекуди упереджено досліджуються обставини  кримінальних правопорущень, не виявляються ті обставини, що викривають підозрюваного. Слідчі дії проводяться на вкрай низькому рівні або не проводяться взагалі. Окремі слідчі вдаються до штучного збільшення  показників розкриття злочинів шляхом внесення до реєстру зайвих і надуманих епізодів злочинної діяльності. В одній із справ було  обліковано понад 200 зайвих епізодів», – додав Юрій Квятківський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: