Суд скасував результати конкурсу на тимчасових керівників Держгеонадр

preview-w640zc0

Суд скасував результати конкурсу, на якому обрали тимчасових керівників Державної служби геології та надр України Олега Кирилюка та Миколу Фощія.

Відповідну постанову виніс Сьомий апеляційний адміністративний суд Вінниці. Постанова набрала законної сили 21 грудня 2018 року.

У судовій справі зазначається, що 27 березня 2017 року ОСОБА_3 звернувся з позовом до Житомирського окружного адміністративного суду. Просив суд визнати протиправним та скасувати рішення Комісії з питань вищого корпусу державної служби, оформлене протоколом №15 засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в частині проведення конкурсу на зайняття вакантних посад першого заступника та заступника Голови державної служби геології та надр України.

Йдеться про те, що під час конкурсу було виявлено низку порушень.

«Зокрема під час проведення тестування учасники користувались електронними приладами (телефонами), фотографували монітор з завданням та надсилали повідомлення. Крім того позивач зазначив, що в аудиторіях, де проводилось тестування, були відсутні члени комісії, а також взагалі був відсутній представник державного органу, в якому оголошено конкурс. Також позивач зазначив, що під час розв'язання ситуативних завдань деякі претенденти мали змогу виходити з аудиторії, що, на думку позивача, могло свідчити про використання претендентами додаткових матеріалів для підготовки ситуаційних завдань та як наслідок, покращити їх результат», – йдеться у матеріалах справи.

Однак Житомирський окружний адміністративний суд 21 лютого 2018 року в задоволенні позовних вимог відмовив.

Відтак позивач не погодився із рішенням суду і подав апеляцію.

Під час розгляду апеляції суд розглянув відеофайли спостерігачів від громадських організацій та журналістів «Радіо Свобода», на яких зафіксовано, як голова і члени комісії користувалися мобільними телефонами, виходили з приміщення, а також низка інших порушень.

Суд постановив: «Визнати протиправним і скасувати рішення Комісії з питань вищого корпусу державної служби, оформлене протоколом від 27.10.2016 року на зайняття вакантних посад першого заступника та заступника Голови Державної служби геології та надр, оголошеного на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.09.2016 р. № 676-р «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби категорії «А».

Отже, рішення конкурсної комісії, на якій обрали тимчасових керівників Державної служби геології та надр України Олега Кирилюка та Миколу Фощія, скасовано.

Нагадаємо, торік, у вересні, на хабарі у 3 тисячі доларів був затриманий заступник в.о. голови Державної служби геології та надр України, який на той момент виконував обов’язки голови служби, Микола Фощій.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

«Зазначений посадовець вимагав та отримав 3 тисячі доларів за сприяння в оформленні документів на видобуток торфу», – написав генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: