У «Борисполі» затримали 22 рейси авіакомпанії МАУ

8621df6df4ca04cb35cb8c50f0d4c6ec

Затримки з вильотом з аеропорту «Бориспіль» 22 рейсів ввечері 29 січня були спричинені збоєм у заправці літаків авіаційним пальним.

Про це повідомила авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» на своїй сторінці у Фейсбуку.

«В офіційному повідомленні компанії – виробника авіаційного пального – причиною призупинення заправки є її конфлікт із Державною фіскальною службою України. Він пов'язаний з механізмом погашення векселів при реалізації авіапального, що був запроваджений новими положеннями Податкового кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2019 року. Заправку було призупинено, незважаючи на те, що авіакомпанія виконує всі свої зобов'язання за договором постачання пального в аеропорту «Бориспіль», – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, авіакомпанія МАУ була змушена надати виробникові авіаційного пального лист про компенсацію можливих штрафних санкцій з боку Державної фіскальної служби України, пов'язаних із заправкою, що здійснювалася ввечері 29 січня.

«Авіакомпанія зробила цей крок з метою попередити можливі серйозні наслідки для галузі та незручності для пасажирів. Інтереси пасажирів для МАУ завжди були і залишаються на першому місці. А в даному разі йдеться про інтереси понад 3 тисяч пасажирів», – наголосили у МАУ.

Загалом ввечері 29 січня були затримані 22 міжнародних та внутрішніх рейси. Тривалість затримки становила від 1 до 2 годин 10 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: