У суді розглядають справу про незаконну закупівлю Запорізькою лікарнею «швидких» у ТФК «ЛАЗ»

rfhtnb-big
Фото ілюстративне.

У справі про незаконну закупівлю 26 автомобілів швидкої для Запорізької обласної лікарні продовжується дослідження доказів.

Про це повідомили в САП.

«У Комунарському районному суді міста Запоріжжя за участі прокурорів САП продовжується дослідження письмових доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням головного лікаря КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня», колишнього начальника відділу матеріально-технічного забезпечення лікарні та колишнього директора ТОВ «Торговельно-фінансова компанія «ЛАЗ», – повідомили у САП.

Зазначається, що 30 січня 2019 року в ході судового розгляду суд продовжив досліджувати письмові докази обвинувачення, а саме: матеріали щодо реєстрації та оснащення закуплених за договором автомобілів швидкої медичної допомоги.

Крім того, суд розпочав дослідження матеріалів щодо проведених у лікарні обшуків.

Наступне судове засідання відбудеться 21 лютого 2019 року.

За версією звинувачення, головний лікар КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» при пособництві керівника ТОВ «ТФК «ЛАЗ» та за участю секретаря комітету з конкурсних торгів лікарні організував проведення в порушення встановленої законом процедури закупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги типу «А» за рахунок субвенції з державного бюджету в одного учасника.

«У результаті в 2012 році лікарня придбала 26 автомобілів, комплектація і технічні параметри яких не відповідають вимогам стандартів України та експлуатація яких за прямим призначенням неможлива, що завдало збитків на суму 13 млн гривень», – йдеться в повідомленні.

Головним лікарем Запорізької обласної лікарні є Ігор Шишка. Щодо ТОВ «Торговельно-фінансова компанія «ЛАЗ», то вона належить ТОВ «Сіті Транспорт Груп», кінцевим бенефіціаром якої є росіянин Ігор Чуркін, а другим співвласником значиться його дружина Таїсія Саніна.

На сьогодні діяльність ТОВ «Торговельно-фінансова компанія «ЛАЗ» припинено.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: