Український політв'язень Гриб перебуває на межі життя та смерті, - Денісова

993380
informator.news

20-річний політв‘язень потребує негайної операції на серці, адже стан здоров‘я надкритичний.

20-річний політв‘язень потребує негайної операції на серці, адже стан здоров‘я хлопця надкритичний.

Про це у Facebook повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова.

"В результаті обстежень лікарями діагностовано цілу низку серйозних хвороб", - повідомляє омбудсмен.

Денісова зазначає, що за наявною інформацією, «ФКУ СИЗО-4 ГУФСИН России по Ростовской области», де утримується Павло, недооцінюється критичний стан хлопця та ігнорується наявність важких захворювань.

У повідомленні йдеться, що Гриб не забезпечується повноцінним медикаментозним лікуванням і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також, негативний вплив на стан здоров’я в’язня Кремля посилюють умови утримання, стресові ситуації та неповноцінне харчування.

"Звертаюся до Голови Комітету проти катувань Організації Об’єднаних Націй Йенсу Модвіга, до Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, Віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє, до Голови делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Алана Ешліманна, до Голови Моніторингової місії Організації Об’єднаних Націй з прав людини в Україні Фіони Фрейзер, та прошу сприяти наданню Павлу Грибу негайної медичної допомоги", - повідомляє Денісова.

У своєму повідомленні вона також звернулась до дипломатичних представників, які знаходяться у Ростові-на-Дону, з проханням вжити усі можливі заходи для здійснення неупередженого та об’єктивного моніторингу дотримання прав і свобод політв’язня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: