В Україні дозволять вільно планувати кухні у квартирах

1_5321737113d695321737113da3
Фото з відкритих джерел

Мінрегіон пропонує дозволити в квартирах з двома і більше кімнатами проектувати кухні, які не відокремлені від інших приміщень стінами - так звані кухні-ніші

Про це повідомляє Еспресо.TV

"Хочемо прибрати ще одну застарілу норму в ДБН - проектувати квартири тільки з традиційним покімнатним плануванням. І натомість - запровадити можливість використовувати сучасні планувальні рішення. Наприклад, проектувати кухні-ніші та і взагалі передбачати вільне планування квартир. Сьогодні це дозволено робити тільки в однокімнатних квартирах. Ми пропонуємо впровадити можливість такого проектування і для квартир великих габаритів - в двокімнатних, трикімнатних і так далі", - повідомив  заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Він також зазначив, що це дозволить ефективніше організовувати житловий простір і сприятиме створенню більш комфортних умов проживання.

Відтак, згідно зі змінами, допускається передбачати кухню-нішу, якщо вона буде обладнана електричною плитою і механічною витяжною вентиляцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: