«Люди пересміються, а він залишиться», - логотип Львівщини, який висміяли у соцмережах, змінювати не будуть

50952712_2219006228150633_3595487165531815936_o

Новий брендбук Львівщини, який  на початку тижня презентували під час апаратної наради у ЛОДА і який викликав чимало критики і насмішок у соцмережах, сьогодні презентували для журналістів.

При цьому керівник компанії-розробника недвозначно заявив, що вважає свій продукт  «класним» і змінювати його не збирається. Натомість намагався пояснити, чому зображення лева на логотипі, яке викликало у дописувачів соцмереж стільки дотепних асоціацій, а також специфічний шрифт, через який назва області читається як «ЛьвівШина», мають бути саме такими.

Що це таке?

Як розповів директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА Роман Шепеляк розробку бренду тривала рік. ЇЇ доручили компанії Happy Design Studio, яка перемогла на тендері серед 5 учасників.Керівник компанії Володимир Блажівський, своєю чергою розповів, що над проектом працювали понад 10 людей, які затратили понад тисячу робочих годин. Зокрема були проаналізовані географічні, історичні умови, узори писанок, які притаманні Львівщині, український досвід брендування, також були проведені консультації з експертами.«За основу взяли лева. Нашою задачею було його осучаснити, додати йому нових сенсів, нових змістів, які б показали, що Львівщина розвивається в ногу з часом – що ми не залишилися у минулому, у Галицько-Волинському князівстві. Намагалися знайти баланс між традиційним, класичним і сучасним. Буква «щ» з хвостиком посередині у написі «Львівщина» має історичне походження. Її намалював святий Кирило. Вона асоціюється з тризубом. Елементи – трикутники, притаманні українським традиційним узорам, вони передають динаміку, важливо показати рух, зміни Львівщини, які відбуваються», – пояснив Володимир Блажівський.

«А нам подобається»

Критика у соцмережах Володимира Блажівського не хвилює. Навпаки, він бачить у цьому свідченння того, що робота виконана якісно, а неоднозначне зображення повинне викликати впізнаваність, а не розуміння.

«Вам цікаво буде послухати коментарі, чому люди бачать у ньому шину, шестерні чи інші асоціації. Відповідь проста – тому що це весело. Людям хочеться мати якусь тему для хайпу, для лайків, для коментів. Якщо логотип викликає інтерес, емоцію, людям хочеться його коментувати, жартувати про нього – це класний логотип. Гірше було би, якби його проігнорували і усім було би байдуже – заявив Володимир Блажівський».

На запитання, чи будуть вноситися зміни у логотип, зважаючи на критику, Володимир Блажівський відповів категорично - «Ні в якому разі».

«Це узагальнюючий бренд Львівської області. Якби усі речі затверджували люди, тоді для чого потрібні експерти. Експерти розуміють те, чого не розуміють прості люди. Наше завдання зробити так, щоб це спрацювало. Люди пересміються, мемчики пройдуть, але він запам’ятається і залишитися, буде жити і розвиватися. Логотип – це не долар, щоб усім подобатися. Його завдання не подобатися, а виконувати свою роботу. Логотип ніколи не працює відірвано від контексту», – додав він.

За словами Романа Шепеляка затверджувати новий бренд буде голова ЛОДА, а йому продукт сподобався.

Директор департаменту також розповів, що метою логотипу Львівщини є створення позитивного іміджу регіону, як в Україні, так і за її межами. «Це бренд цілої області, націлений і на інвестиції, і на туризм, освіту, культуру і так далі», – заявив  він.

За його словами кошти розробнику у сумі 134,5 тис. грн уже виплачені.

Цікаво, що у 2014 році Львівщина отримала туристичний логотип, на розробку якого було витрачено 20 тис. грн.

Чи буде він тепер використовуватися, у ЛОДА не знають. «Ми ще не прийняли рішення. Я не можу зараз дати відповідь», - заявив Роман Шепеляк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: