Трамвай у Винники і тролейбус у Рясне: у ЛМР представили напрямки розвитку електротранспорту

IMG_1706-3-2

На засіданні постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики депутатам представили перелік напрямків розширення мережі міського електричного транспорту у м. Львові. 

Цей перелік розглядатимуть і затверджуватимуть на сесії ЛМР, інформують на порталі депутатів Львівської міськради.

В. о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика поінформував: «Спільно з ЛКП «Львівелектротранс» ми напрацювали напрямки, де можливо будувати тролейбусні лінії або трамвайні колії. Це технічна ухвала про те, що ми бачимо на перспективу. Якщо буде фінансування, то рухатимемося далі. Ми резервуємо землі, щоб зокрема, земельне управління врахувало у майбутньому, де мають бути трамвайні колії чи тролейбусні лінії».

Отож, відповідно до пропонованого переліку, з-поміж 25 напрацьованих напрямків 10 стосується будівництва та відновлення трамвайних ліній і 15 –  будівництва, відновлення тролейбусних ліній і запуску руху тролейбусів з автономним ходом.

Для прикладу, пропонують відновити трамвайну лінію на вул. Коперника (від вул. Академіка А. Сахарова до вул. С. Бандери) – у складі проекту реконструкції вулиці. Як самостійний  проект, заплановано прокласти трамвайну лінію від вул. Промислової до вул. Б. Хмельницького. Частково у складі проекту реконструкції вулиці і частково як самостійне розглядається будівництво трамвайної лінії на вул. Личаківській – від вул. Пасічної до м. Винники.

Як перспективний напрямок, розглядається будівництво тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській – від вул. Антоновича до вул. Городоцької. Частково у складі проекту будівництва вулиці і частково як самостійний проект пропонують будівництво тролейбусної лінії від мікрорайону Левандівка до мікрорайону Рясне. Самостійним проектом має стати будівництво тролейбусної лінії на вул. Варшавській - від просп. Чорновола до вул. П. Панча та на вул. П . Панча, у мікрорайоні Новий Львів – від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини, на просп. Червоної Калини – від вул. Угорської до вул. Сихівської.

Голова постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР Остап Доскіч зазначає: «Розширення трамвайно-тролейбусної мережі – це лише початок змін, які мали б сприяти покращенню транспортної логістики у м. Львові. І цього, звісно, не достатньо. Мало просто провести додаткові лінії електропередач та закупити рухомий склад. Ми уже сьогодні стикаємося із кадровою проблемою: критично бракує водіїв трамваїв та тролейбусів. Гідна зарплата та хороші соціальні пакети – наше головне завдання на сьогодні. Крім цього, потрібно вивести на  інший рівень процес обслуговування рухомого складу: ремонтувати комунальний транспорт треба якісно і швидко. І лише всі ці складові допоможуть львів’янам відчути бодай якесь покращення у наданні цих послуг».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: