У Росії відкрили кримінальне провадження через смерть російського найманця у колонії Дрогобича

screenshot24

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом смерті 45-річного росіянина Валерія Іванова у виправній колонії міста Дрогобич Львівської області України.

Про це пише «Медуза».

Справа розслідується відносно «невстановлених осіб на території України» за частиною 4 статті 111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, небезпечного для життя людини, що спричинило з необережності смерть потерпілого). Покарання за нею становить до 15 років позбавлення волі. У СК вважають, що смерть Іванова носить кримінальний характер.

В ході судово-медичної експертизи встановлено, що смерть Валерія Іванова наступила в результаті сукупності нанесених тілесних ушкоджень, що становлять тупу комбіновану травму тіла.

Нагадаємо, Валерій Іванов брав участь у війні на Донбасі на боці сепаратистів. Про його загибелі в українській колонії стало відомо 19 грудня.

Згідно з висновками, Іванов помер внаслідок падіння з драбини, коли він намагався поміняти лампочку.

Натомість російські слідчі органи спираються на слова представниці фейкової «Луганській народної республіки» Ольги Кобцевої, яка заявила, що Іванова побила охорона колонії, і він помер від отриманих травм у карцері установи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: