У Самборі мешканці збунтувалися проти стрип-клубу, який діє у приміщенні колишньої синагоги

50863047_10157059637027421_7216221961305718784_n
Фото 2019 року.

У Самборі місцеві мешканці хочуть обмежити роботу стриптиз клубу «Ейва», який діє у приміщенні колишньої синагоги. Причина за словами мешканців – галас, крики, п’яні оргії.

Про це ІА Дивись.info розповів Олександр Назар, голова Львівського товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема.

«Приміщення синагоги перебудували ще у середині 90-их. Але зараз самі мешканці ходили у виконком скаржитися. Було прийнято постанову, що стриптиз-клуб, який там діє, має закриватися о 12 годині. Але там власник один, а орендар інший. Вони відмовляються цю постанову виконувати і подали до суду, щоби скасувати рішення. Вже було два судових засідання. Ми хотіли виступити третьою стороною, але нас не взяли, оскільки не йдеться про порушення прав членів нашого товариства, адже ми знаходимося у Львові. До того ж йдеться лише про режим роботи клубу», – розповів Олександр Назар.

Фото 1997 року.

Голова товариства пояснив, що люди, котрі мешкають на вулицях, що примикають до цієї синагоги, дуже скаржаться на галас, особливо влітку і восени. Навіть траплялися випадки, коли було чутно постріли.

«Наразі ми будемо готувати документи, що це нововиявлена пам’ятка архітектури. Її, звісно, понищив теперішній власник. Споруда перепланована, перебудована, змінена. Думаю, що у мешканців мало шансів домогтися обмеження режиму роботи», – сказав Олександр Назар.

Довідка

У 1732 року в Самборі євреї дістали привілей на побудову синагоги та заснування цвинтаря на замковій горі на Бліху. Перший рабином Самбора (з 1767 року) був Йосеф Мойше Айзенберг.

Фото: Fb

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: