За місяць у Львівській області на кір захворіло понад 2500 осіб

IMG_9856

Про це сьогодні повідомив в.о. заступника директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько, - передає кореспондент Дивись.info.

Сьогодні на Львівщині, де зафіксований спалах кору, почали кампанію з вакцинації населення.

«Станом на сьогодні у Львівській області з 1 січні захворіло на рік 2651 особа, - повідомив Андрій Васько. – З них переважна більшість – діти, але є й дорослі. Станом на сьогодні в Україні є понад 11 тисяч хворих на кір. На Львівщині проводяться посилені заходи щодо вакцинації та боротьби зі спалахом кору, за останній тиждень закладами охорони здоров’я провакциновано 5,5 тисяч дітей, ми готуємося до проведення посилених заходів у тому числі й на тимчасових пунктах щеплень після верифікації даних з закладів освіти. Тобто, визначимо ті території, які мають найменше покриття вакцинацією, й будемо оперативно реагувати на ті вогнища, де є найменше покриття й будемо там додаткові заходи з вакцинації проводити».

За словами чиновника, в регіоні є позитивна динаміка з кількості вакцинованих. За перший тиждень року вакцинувалося близько тисячі осіб. За другий тиждень  - 3,5 тисячі і за місяць є 5,5 тисяч вакцинованих.

Він додав, що у ЛОДА сподіваюся досягнути оптимального результату з вакцинації до кінця лютого.

«У більшості випадків причиною спалаху кору є невакциновані діти. При наявності вакцинації ця проблема буде ліквідована», - додав Андрій Васько.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: