Львівська митниця інформує про значне накопичення авто на в’їзд в Україну

photo_142db
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Львівська митниця ДФС інформує про значне накопичення легкових транспортних засобів на в’їзд в Україну.

Така ситуація пов’язана із завершенням 22 лютого 2019 року пільгового періоду щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, інформує ДФС у Львівській області.

За результатами аналізу пропуску транспортних засобів через митний кордон України у зоні діяльності Львівської митниці ДФС у січні 2019 року спостерігається їх збільшення в середньому в три-чотири рази, відтак збільшується час очікування на перетин кордону.

З метою пришвидшення митних процедур таких транспортних засобів керівництво митниці вживає додаткових заходів. Зокрема збільшує кількість особового складу на в'їздному напрямку, координує роботу з представниками прикордонних та митних служб Республіки Польщі, що дозволяє збільшити пропускну спроможність. Для прикладу упродовж останньої доби за попередніми деклараціями пропущено в Україну через пункти пропуску: «Шегині» - 292 автомобілі; «Краковець» - 270, «Рава-Руська» - 116, «Смільниця» - 28.

Тож, львівські митники просять громадян врахувати цю інформацію, завчасно планувати перетин кордону.

"Також рекомендуємо митним брокерам надавати роз’яснення щодо порядку ввезення зазначеної категорії товарів (транспортних засобів) на митну територію України, завчасно, до ввезення таких транспортних засобів, подавати та вносити до ЄАІС ДФС інформацію про попередні декларації" - йдеться в повідомленні.

Громадяни, які не отримали з тих чи інших причин від свого брокера номер попередньої декларації, яка оформлені у Львівській митниці ДФС, знаючи VIN-код автомобіля можуть переглянути її на сайті 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: