У Львові вчора почали святкувати Китайський Новий рік

IMG_9968

2019 рік є роком Китаю в Україні. З 1 по 5 лютого вже ввосьме відбувається масштабне святкування Китайського Нового Року у Львові. Містяни виявилися не проти ще одного колоритного свята.

У ніч з 4 на 5 лютого настає новий рік свині за східним календарем, і відзначають його не лише в азійських країнах. Масштабні святкування відбуваються вже в розпалі у Львові, інформує ТСН.

На Площі Ринок відбулася хода драконів, у якій взяли участь і місцеві жителі, і китайці, котрі навчаються у львівських вишах. "Я вчуся у Львові, українську мову. Китайський новий рік – це сімейне свято, ми збираємося, готуємо традиційні страви", - каже студент Сунь Хуаюй.

"Ми беремо найменше чотири речі – горілка, чай, десерт і цукерки. І старші дають дітям червоний конверт з грошима", - каже Яо Сінь.

Львів'яни та туристи від побаченого у захваті – всі подіставали гаджети і фільмували танець драконів. Китайський новий рік відзначати теж не проти, бо Львів у багатьох туристів асоціюється саме з веселощами і святковим настроєм. "Бомба, клас", "Більше позитиву!", - кажуть глядачі дійства. Китайський новий рік вираховується за місячним календарем, і в 2019 році це буде 5 лютого. Його символом стане Жовта Земляна Свиня, яка у Піднебесній символізує щастя і багатство в сім'ї.

Більше дивіться в сюжеті ТСН.

Нагадаємо, на честь східного Нового року вчора у Львові презентували фотовиставку “Дивовижний Китай”

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: