У Польщі політик-гей створив опозиційну партію «Весна»

421b0ea70ab7fd681ae63a8f12695199

У Польщі колишній мер міста Слупськ і перший в країні відкритий політик-гей Роберт Бедронь заявив про створення опозиційної політичної партії «Весна», яка має намір посунути у парламенті правлячу праву партію «Право і справедливість» (PiS) і брати участь у виборах до Європарламенту.

Про створення партії Бедронь заявив на з'їзді у Варшаві 3 лютого, пише DW.

«Немає місця ненависті, ми досягли межі», — сказав він, додавши, що Польщі «потрібна весна, яка оновить цей похмурий ландшафт».

Бедронь заявив, що людина, суспільство і держава — це три основні стовпи програми партії.

Політична сила боротиметься за відмову Польщі від видобутку вугілля до 2035 року, за лібералізацію закону про аборти, за скорочення вирубки лісів, а також за заборону релігійних навчань у школах. Бедронь також планує створити комісію з правосуддя та примирення.

Він хоче притягнути до відповідальності деяких правих політиків за порушення «свободи і прав, закріплених у Конституції». Політик також сподівається вплинути на прискорення процесу узаконення одностатевих шлюбів у країні.

Роберт Бедронь почав кар'єру політика у 1990-х роках, будучи ЛГБТ-активістом. У 2011 році був обраний у парламент. З 2014 по 2018 рік обіймав посаду мера Слупська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: