Вже не війна: найбільші загрози для України згідно з опитуванням громадян. Інфографіка

e4484e4f-eaa6-4e11-8231-8a4b5f7fd06b

Більше половини опитаних українців вважають найбільшою загрозою для країни виїзд громадян за кордон та економічний спад.

Про це свідчать результати опитування Центру «Соціологічний моніторинг», «Українського інституту соціальних досліджень ім.А.Яременко», компанії «Info Sapiens» і соцгрупи «Рейтинг».

Згідно з результатами дослідження, 55% респондентів назвали масовий виїзд українців за кордон найбільш актуальною загрозою для України, 52% вважають загрозою економічний спад.

У той же час 47% українців назвали найбільш загрозливим для країні зубожіння населення, а 39% - девальвацію гривні, інфляцію.

На п'ятому місці за рівнем загроз у респондентів повномасштабна війна з Росією (35%), за нею йде погіршення здоров'я нації (34%).

Кожен третій українець (33%) вважає розвал країни найбільш актуальною сьогодні загрозою для України.

Соціологічне дослідження було проведено з 19 по 30 січня 2019 року. Було опитано 10 тис. респондентів у всіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької і Луганської областей) старше 18 років. Статистична похибка вибірки - не більше 1%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: