Закарпатський священик забарикадувався у храмі, але громада все одно перейшла до ПЦУ

135805

Священик відмовився від переходу, до церкви прибув благочинний від Хустської єпархії, ще кілька людей із сусідніх сіл на їхню підтримку, вони забарикадувалися у вівтарі, ображали людей та не віддали ключі від церкви

Громада храму св. Георгія Побідоносця смт Ясіня на Рахівщині змусила священика віддати ключі та перейшла до Православної Церкви України. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на владику Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофія (Рудника).

«Учора у смт Ясіня на Рахівщині громада храму св. Георгія Побідоносця залишила Хустську єпархію УПЦ МП та підтримала перехід до Закарпатської єпархії ПЦУ. Ситуація була досить напруженою, збори громади почалися о 12 годині, тривали до 15 години, громада підтримала перехід більшістю голосів 70 - "за", 14 - "проти". Але священик відмовився від переходу, до церкви прибув благочинний від Хустської єпархії, ще кілька людей із сусідніх сіл на їхню підтримку, вони забарикадувалися у вівтарі, ображали людей та не віддали ключі від церкви. Зрештою, після довгих перемовин священик таки віддав ключі», – сказав владика Варсонофій.

Наразі представники громади повинні привезти до Закарпатської єпархії протокол зборів та заяву, де вони просять включити їхню громаду до складу Закарпатської єпархії ПЦУ. Після цього буде видано указ, зі зверненням до департаменту Закарпатської ОДА з приводу внесення змін у їхній статут.

Зазначається, що громада храму св. Побідоносця — це третя громада на Закарпатті, яка за останні місяці перейшла до ПЦУ. Наразі, зі слів владики Варсонофія, до переходу під юрисдикцію ПЦУ на Закарпатті готуються ще три громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: