У Славському лісгоспі на диких кіз нападають собаки

50967338_615367712236934_6967760955090403328_n

У Славському лісовому господарстві зросло поголів’я дикої кози, але безвідповідальні власники собак можуть звести нанівець всю працю лісової охорони.

Про це повідомили у ДП "Славське лісове господарство".

«Важка зима виявилась для диких звірів (кіз, оленів) справжнім випробуванням. З високим покривом снігу звірі вимушені спускатись з гір до підніжжя, де їм легше знайти корм та перебути несприятливі зимові умови. Спускаючись ближче до села та людей, вони стають легкою здобиччю бродячих та безпритульних собак», – повідомили у лісгоспі.

Зазначається, що найбільше від зубів собак гине тварин в зимово-весняний період, коли звір виснажений суворими умовами. Рятуючись від нападу зграї, дикі кози забігають у воду та стоять по шию у воді, не раз завдаючи собі під час погоні важких травм, або шукають порятунку в селі поміж людей.

«Тому єгерська служба закликає господарів собак відповідальніше ставитися до своїх обов’язків та не випускати своїх улюбленців за територію подвір’я, запобігаючи їх гуртуванню в зграї та нападу на беззахисних тварин», – наголосили у лісгоспі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: