У самогубство ніхто не вірить: стали відомі подробиці загибелі мешканця Львівщини у Польщі

593554389d9a9

У Польщі, в місті Сосновець, з 2 на 3 лютого загинув 25-річний мешканець Жовківського району, з села Перемивки Юрій Шая. 

Польське видання Twoje Zaglebie повідомляє, що 3 лютого поліція у Сосновці розпочала кримінальне провадження через смерть 25-річного чоловіка з України, тіло якого виявили у неділю, 3 лютого, на вулиці Сенкевича. Слідчий з’ясовує причини його смерті.

Тіло чоловіка знайшов перехожий, який також помітив відкрите вікно у будинку поруч.

«Не виключаємо, що чоловік міг накласти на себе руки, вистрибнувши з вікна. Однак беремо до уваги можливість участі й третіх осіб. Зараз допитуємо його товаришів, які були у помешканні», – сказав поліцейський Маріуш Лабедзький.

ІА Дивись.info зв’язалася із сестрою загиблого Юлією Замінською, яка розповіла, що поїздка Юрія на заробітки була організована дуже швидко.

«Все було дуже швидко організовано. Брат зателефонував два тижні тому, у вівторок, що поїхав до Польщі на роботу. Він їхав зі своїм кумом, але згодом вони розділилися. Кум залишився в одному місці, а брат хотів отримати кращу роботу, бо мав рекомендації з тої фірми, де працював раніше. Мав сертифікати. Сказав, що може собі знайти більш високооплачувану роботу. Дуже тим тішився. Розповів, що з 12 осіб, які з ним приїхали, тільки він пройшов. Я ще переживала, як він польською тести складав. А він розповів, що то була практична частина. Щоправда, роботодавці встановили випробувальний термін, а перед тим дали вихідні. Саме під час вихідних він поїхав провідати родину. Вони теж у скорботі і не вірять, що таке могло статися. Поліція розглядає версію самогубства, але не виключають, що до загибелі можуть бути причетні ті, хто з ним мешкав. Ніхто не вірить у версію самогубства. Він спеціально шукав іншу роботу. Залишилося двоє маленьких дітей. Він будував хату», – розповідає Юля.

Сестра повідомила, що Юрій востаннє виходив на зв’язок у суботу ввечері.

«Телефонував до мене, коли повертався від родичів з Ольштина. Потім телефонував із Гданська, згодом з Варшави. Ще раз дзвонив дружині, коли вийшов з поїзда. Ще один дзвінок був вже з квартири, де він мешкав. Сказав, що купив собі їжу. У квартирі чувся дуже дивний регіт. Коли його дружина Мар’яна запитала, що сталося, він відповів, що хлопці сміються з того, як пральна машинка пере. Після того більше дзвінків не було. Ми спілкувалися через вайбер, я йому писала в неділю, але відповіді не було. Думала, що, можливо, через поганий зв’язок, бо саме їздила до села. Тільки побачила, що в понеділок о 5-ій ранку Юрій був у вайбері, але так нічого не відписав. Я подумала, що йому на шосту годину на роботу в першу зміни і не було часу писати. А десь близько десятої зателефонували мамі і повідомили, що вашого сина більше нема», – продовжує Юля.

Зараз до Польщі поїхала двоюрідна сестра Юрія та Юлії, яка займається усіма організаційними питаннями. Вона збирає довідки і сьогодні має зустрітися із прокурором та слідчим поліції.

«На жаль, я не знаю всіх обставин, бо сестра дуже зайнята, щойно уклала договір з перевізником, який везтиме тіло. А з кордону ми вже своїми силами доставимо труну з тілом. Відомо тільки, що когось затримали», – каже сестра.

За попередніми підрахунками родині потрібно три тисячі доларів, щоб тіло доставили до кордону з Україною. Ця сума для них практично не підйомна. Допомогти родині можна, перерахувавши кошти на картку Замінської Юлії Євстахіївна. Номер картки: 4149 4978 4865 7500 ПриватБанк

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: