Які свята відзначають 6 лютого (іменини, народні прикмети)   

Cocktail-barman

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 лютого в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 6 лютого в Україні і світі.

Свята та події 6 лютого

6 лютого, тобто в день покровителя виноробів святого Аманда, відзначається Міжнародний день бармена. Відомо, що святий Аманд займався євангелізацією виноробних регіонів у Франції та в Німеччині. На честь його і було придумане професійне свято барменів, яке зараз відзначають у багатьох країнах світу. Крім того, традиції його святкування шанують ресторатори.

Спочатку це свято відзначали в Європі, але зараз воно поступово приживається в Україні. Робота бармена вимагає працьовитості, терпіння і зосередженості. Крім того, хороший бармен має бути відмінним психологом, здатним встановити контакт з будь-яким клієнтом і вгадати, чого конкретна людина хоче саме зараз. Найчастіше люди цієї професії проводять на ногах весь робочий день.

Популярність Міжнародного дня бармена постійно зростає, оскільки цю професію починають цінувати все більше.

Іменини 6 лютого

Цього дня іменини святкують: Ксенія (Оксана), Агапій, Анастасій, Герасим, Денис, Євсевія, Зосима, Іван, Калліста, Македоній, Павло, Тимофій, Філон

Народні прикмети   

Кажуть, що в цей час триває «перелом зими». У давнину говорили, що 6 лютого відзначається «Ксенія-полузимница», а в церкві моляться блаженній Ксенії - черниці з загадковою і цікавою долею, яка була віддана християнській вірі і володіла даром втішати всіх, хто страждає. Вона була дочкою знатного чоловіка і одного разу покинула дім для того, щоб служити Христу. Побудувала жіночий монастир і все життя провела у роботі, добрих справах і молитвах.

6 лютого аналізували погоду і говорили про те, якою буде решта зими. Також цікавилися, скільки коштує хліб, закуповували зерно до тих пір, поки воно не виросло в ціні. Вважалося, що з цього дня починалися найважчі дні, оскільки запаси починали підходити до кінця, а до озимих (першого хліба) було ще довго. Якщо в цей час хліб зростав у ціні, то говорили про поганий врожай в майбутньому. Якщо хліб 6 лютого подешевшав - рік буде урожайним.

Було прийнято ворожити про майбутню ціну на зерно. Пекли хліб, а потім зважували його ввечері і на наступний ранок. Якщо вранці хліб був важчий, то зерно подорожчає. Якщо вага залишалася такою ж, то вважалося, що ціна не зміниться. І, звичайно, якщо вага зменшився, значить, хліб теж буде дешевим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: