Колишньому директору «Укртелефільму» оголосили про підозру

630_360_1500466874-6117

У Києві затримали колишнього директора «Укртелефільму» та його спільників, які заволоділи майновими правами держпідприємства на суму понад 83 мільйони гривень.

Про це повідомили у САП.

6 лютого повідомлено про підозру колишньому керівнику ДП «Укртелефільм» та іншим особам, які на підставі підроблених документів продали майнові права на нерухомість державного підприємства, завдавши понад 68,72 млн гривень збитків.

За версією слідства, у грудні 2017 року вказані особи на підставі підроблених документів без дозволу Державного комітету телебачення і радіомовлення України продали приватній юридичній особі належні ДП майнові права на 24 квартири, 36 паркомісць та комерційну нерухомість площею майже 1000 кв м в ЖК «Лазурний блюз» вартістю понад 83 млн гривень за ціною 14,5 млн гривень, яка майже ушестеро нижча за ринкову та утричі – за балансову.

Частину нерухомості спільникам вдалось зареєструвати за підконтрольною юридичною особою та в подальшому перереєструвати на інших фізичних та юридичних осіб для створення видимості існування добросовісних набувачів. Кінцевою метою злочину був продаж нерухомості за ринковими цінами.

Внаслідок цих дій ДП «Укртелефільм» завдано збитків на суму 68,72 млн гривень.

Колишній директор ДП та організатор злочину затримані. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Крім того, за клопотанням обвинувачення на вказану нерухомість накладено арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: