Нацрада оштрафувала телеканал Тараса Козака на майже сто тисяч гривень

picture2_eks-vladelec-news_346832_p0

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про стягнення штрафу з телеканалу NewsOne в розмірі 25% суми ліцензійного збору (96 тис. 530 грн 25 коп.) за мову ворожнечі.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 7 лютого, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема на засіданні Нацрада визнала наявність в ефірі телеканалу 31 липня, 1, 2, 5, 6, 13 вересня 2018 року закликів до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті.

Під час моніторингу мовлення, яким було зафіксовано порушення, Нацрада 5 жовтня 2018 року провела позапланову перевірку каналу.

Зокрема, мову ворожнечі було зафіксовано у виступах гостей і ведучих програм NewsOne  О. Лукаш, В. Піховшека, Р. Коцаби, Є. Червоненка, А. Лесика, М. Добкіна, Д. Співака.

Також Нацрада отримала листа Служби безпеки України, в якому зазначено, що в ефірах інформаційно-аналітичних програм телеканалу «систематично використовуються кліше російської пропаганди», на кшталт «партія війни», «партія миру», «братовбивча війна», «механизм раскола православ’я», «Россия защищает свои интересы», «мир не признает Россию агресором» тощо.

Телеканал NewsOne має в місячний термін сплатити до державного бюджету 96 тис. 530 грн 25 коп.

Також Нацрада зобов’язала мовника впродовж двох тижнів погодити діяльність із законодавчими вимогами. У разі невиконання ліцензіатом цього рішення регулятор може застосувати до нього санкції, передбачені чинним законодавством України.

Представники каналу на засідання не з’явилися.

Нагадаємо, 5 жовтня 2018 власником телеканалу став Тарас Козак, народний депутат VIII-го скликання ВР від фракції «Опозиційного боку», права рука Віктора Медведчука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: