Під час закупівлі комунальної техніки львівські чиновники привласнили мільйон гривень

4e6227336b0298c357976960339fc8c3
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Під час закупівлі спеціальної комунальної техніки вони заволоділи коштами на суму 1,2 мільйона гривень.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

"У березні минулого року комунальне підприємство однієї з міськрад Львівщини оголосило тендер на закупівлю дорожньої комбінованої машини. За його результатами з переможцем було укладено відповідний договір. Проте, техніку поставляв інший суб’єкт господарювання. Причому за ціною, завищеною на 799,1 тисячі гривень", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що у червні за аналогічною схемою комунальне підприємство придбало ще одну одиницю спеціальної комунальної техніки.

"За самоскид МАЗ воно переплатило 394,3 тисячі гривень. Таким чином чиновники незаконно  заволоділи бюджетними коштами на 1,2 мільйона гривень", - додають у поліції.

Відтак, директору комунального підприємства, а також керівнику та заступнику філії підприємства - постачальника спецтехніки, повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: