У Львові розповіли деталі щодо масової вакцинації школярів від кору

IMG_0539

Такі заходи планують розпочати 18 лютого і триватимуть вони до 10 березня. Втім аби провести масові вакцинації, потрібно отримати згоду батьків.

Заходи планують розпочати 18 лютого і триватимуть вони до 10 березня. Втім аби провести масові вакцинації, потрібно отримати згоду батьків.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

"Ми не плануємо будь яких автобусів чи виїздів. Ми плануємо вакцинувати дітей лише у медичних закладах, за інформованою згодою", - зазначив він.

Зуб повідомив, що щеплення будуть проводитись у поліклініках у супроводі вчителя та медичного працівника, під наглядом спеціалістів та з попереднім оглядом щодо наявності чи відсутності протипоказів. Після чого в умовах поліклініки спостерігатимуть поствакцинальну реакцію.

Додамо, що у Львові за 2017-2019 роки не було зафіксовано жодної негативної реакції на вакцинацію. Втім зазначають, що місцева реакція все ж може проявлятись у вигляді незначного почервоніння чи підвищення температури, або ж легкого висипу. Але, у ЛМР наголошують, що такий висип не є заразний.

"Не хвилюйтесь про поствакцинальну реакцію. Хвилюйтесь про ризик, який несе відмова від вакцинації", - закликає Зуб.

"Ми намагаємось зв'язатись також з кожною сім'єю, де є усиновлені діти. Провели вже понад 9 тисяч таких зустрічей, і близько 4 тисяч сімей вдалось переконати зробити вакцинацію. Але цього все рівно не достатньо", - додає він.

Відтак, батьків вкотре закликають дати згоду на вакцинування дітей.

Читайте також: У більшості шкіл Львова зберігається високий ризик захворюваності на кір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: