У Львові скерували 700 тисяч гривень на соціальні проекти громадських організацій

acb0b4a5cca1ae7cbf276acf93bf41af_930_0_0

Громадські організації, ініціативи яких стали переможцями соціально-культурного конкурсу проектів  «Зробимо Львів кращим!», отримають кошти на їх реалізацію: в управлінні соціального захисту на співфінансування передбачили 700 тисяч гривень.

Про це повідомили в ЛМР.

«Цього року ми фінансово підтримаємо декілька надзвичайно потрібних пропозицій. Наприклад, проект «Розвиток лікарняної клоунади у м. Львів», який створили в Благодійному фонді «Крила надії». Його суть – забезпечення регулярних щотижневих виходів лікарняних клоунів у дитячих відділеннях лікувальних установ Львова. Цей проект отримає фінансову підтримку у понад 82 тисячі гривень. Крім того, 92 тисячі гривень ми скеруємо на співфінансування денної програми «Усмішка» – місце розвитку і радості для людей з розумовою неповносправністю Громадської організації «Лярш Ковчег». Відповідно до програми 13 осіб з глибокою розумовою та комплексною неповносправністю зможуть отримувати соціальні послуги», — розповіла директорка департаменту гуманітарної політики ЛМР Галина Слічна.

Ще одна цікава пропозиція — «Нове українське кіно для незрячих», який представила ЛОО ВГО «Українська спілка інвалідів — УСІ». Згідно з проектом, 2019 року заплановано адаптувати до 5 художніх кінофільмів для осіб з важкими порушеннями зору. Завдяки виготовленню аудіодискрипції, спеціального коментаря, стрічки стануть зрозумілими для незрячих і слабозорих глядачів. На його реалізацію скерують майже 93 тисячі гривень.

Потрібний проект напрацювали в ГО «Фонд реабілітації незрячих», — «Artbook for the Lviv library». Результат його реалізації — 8−10 нових літературних творів рельєфно-крапковим шрифтом і в форматі аудіо для незрячих дітей різного віку. Книги передадуть у 19 бібліотек та у Львівську спецшколу-інтернат для сліпих дітей. Дофінансування з міського бюджету — майже 91 тис. грн.

«На 47 тисяч гривень ми також дофінансуємо напрацювання благодійного фонду «Карітас Львів УГКЦ». Соціальні працівники «Карітасу» запропонували створити таку собі соціальну майстерню для осіб з обмеженими можливостями. У цій майстерні займатимуться особи з розумовою неповносправністю. Для цих людей, а вони мають особливі потреби, організовуватимуть різного роду майстер-класи і тренінги. Також для них проводитимуть арт-терапію», – додав начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Також 72 тис. грн. надійде з міської скарбнички ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» – вони запропонували ініціативу «Знайди свій дім» й займатимуться ресоціалізацією безпритульних людей. Фінансову підтримку у 71 тис. гривень з бюджету скерують й Благодійній організації «Регіональний центр соціальної адаптації». А благодійний фонд «Сестри Даліли» отримає понад 36 тис. грн. на реалізацію пропозиції «Cоціально-експертний супровід пацієнтів із легеневою гіпертензією».

Ще один переможець конкурсу — Благодійний Фонд «Назарет» на «Інформативно ознайомлюючий курс з протидії узалежнень для жінок, які виховують неповнолітніх дітей» отримає 52 тис. грн. Ну, а проект «Соціальне підприємництво: нові можливості через нові навики», який запропонували у соціальному підприємстві об'єднання громадян «Рукомисли», фінансово підтримають на 64 тис. грн.

Загалом, зі слів Ігоря Кобрина, у 2019 році місто дофінансує 10 соціально-культурних проектів громадських організацій Львова на загальну суму у 700 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: