Які об’єкти ремонтуватимуть цьогоріч у районах Львова

IMG_4258 (2)

Із міського бюджету районні адміністрації отримують кошти на виконання робіт, що стосуються безпосередньо місць проживання мешканців. 

Це ремонт міжквартальних доріг, хідників, ремонт дитячих майданчиків, ліфтового господарства. Для того, щоб розпочати ці роботи, районні адміністрації затверджують титульні списки, або плани робіт. Голови районних адміністрацій представили титульні списки на засіданні комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради, інформують на порталі депутатів ЛМР.

Зокрема, голова Шевченківської районної адміністрації Надія Банах повідомила, що титульні списки попередньо обговорені під час зустрічей із депутатами ЛМР від Шевченківського району, а також на засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, звязку та житлової політики ЛМР.

Відтак, із 30 млн грн, виділених цього року Шевченківській районній адміністрації,  10 млн грн буде скеровано на ремонт ліфтів. Також за 1,5 млн грн у цьому районі планують капітально відремонтувати 20 дитячих майданчиків, а за 500 тис. грн облаштують пандуси у трьох будинках – на вул. Караїмській, 12, Кошиця, 1, Б.Хмельницького, 233. Продовжуватимуть ремонт скверу Кам’янка, розпочатий минулого року, на що виділено 4,5 млн грн. Проводитимуть ремонти на ще одному перехідному об’єкті – на вул. Сосюри. Один млн грн  скерують на роботи з поточного ремонту житлового фонду.  Ще 6, 5 млн грн (як було прийнято рішення за погодженням з усіма депутатами від Шевченківського району) скерують на будинок на вул. Польового, 3, де проживають незрячі. У цьому будинку планують облаштувати двір. Окремий титульний список стосується ремонту доріг і тротуарів загального користування.

Голова Залізничної районної адміністрації Ірина Джурик поінформувала, що один млн грн передбачено на ремонт житлового фонду. Серед них – продовження аварійних робіт у двох будинках -  на вул. М. Вовчка, 24 і Городоцькій, 78, які були розпочаті минулого року, а також встановлять пандуси у двох будинках. Ремонтуватимуть 5 дитячих майданчиків за 500 тис. грн. Капітально ремонтуватимуть ліфти. Перевагу надавали тим ліфтам, термін експлуатації яких становить понад 30 років. Більшість із них – у будинках у районі Левандівки. У Залізничному районі ремонтуватимуть 16 міжквартальних доріг. Ці списки погоджені з депутатами від районів. На частині з цих доріг, які в найбільш гостро аварійному стані, розпочнуть роботи, а на інших – виготовлять проектно-кошторисну документацію, аби розпочати роботи, коли буде ще додавання коштів.

Голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський поінформував депутатів, що близько 10 млн грн, виділених із міського бюджету, скерують на ремонт житлового фонду у районі. За 350 тис. грн відремонтують 9 дитячих майданчиків. Значну частину коштів, як і всі інші райони міста, виділять на ремонт доріг. На роботи з благоустрою виділять близько 6 млн грн.  За ці кошти мають намір відремонтувати сквер М. Заньковецької, ділянку вул. Вузької, частину підпірної стінки на вул. Березовій.

Голова Сихівської районної адміністрації Галина Гладяк повідомила, що за кошти, виділені із міського бюджету, буде облаштовано пандус у будинку на пр. Червоної Калини, 82, проведено капітальний ремонт трьох будинків за адресами вул. Енергетична, 8, Карманського, 8, Угорська, 27; 7 млн грн виділять на капітальний ремонт ліфтів у 6 будинках. «Усі об’єкти були також узгоджені з депутатами  Сихівського району», - зазначила Галина Гладяк. Продовжуватимуть роботи з капітального ремонту доріг і дворів. Зокрема, продовжать ремонт вулиці Сихівської, на її непарній стороні, який розпочали минулого року. На ці роботи виділять 2 млн грн при загальній вартості робіт 11 млн грн. Однак цього року роботи на цій вулиці ще не завершать, бо із парної сторони треба замінити водопровід, що потребує великих фінансових затрат. Також  у 2019 році у Сихівському районі планують відремонтувати 16 дитячих майданчиків.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля повідомив, що у 2019 році планують відремонтувати підпірну стінку на вулиці Просвіти і фонтан «Кульбаба».  Зараз проходить експертизу і оголосять  тендер на проведення робіт. Ремонтуватимуть вул. Липова Алея - від вулиці Зеленої до спуску. У рамках реалізації проектів «Громадський бюджет» капітально відремонтують сквер з облаштуванням громадського простору на вул. Снопківській, 47, а також відремонтують подвір’я на вул. Зарицьких, 40. У Галицькому  районі на капітальний ремонт ліфтів із заміною ліфтового обладнання скерують 10 млн грн. Планують капітально відремонтувати будівлі на території району, в яких розташовані нежитлові приміщення «Станиця Львів Пласту – Національної Скаутської організації».

Голова Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин розповів, що за виділені асигнування у районі заплановано відремонтувати тротуари на вул. Науковій, 6а, В. Великого,  46, 49 а, 49, Симоненка, 7, подвір’я на вул. Городоцькій, 171, Чупринки, 59, Окружній, 35 і 36 тощо. У Франківському районі планують відремонтувати 9 дитячих майданчиків на 500 тис. грн.  Чотири мільйони гривень скерують на модернізацію з заміною ліфтового обладнання трьох ліфтів, а також виготовлення проектно-кошторисної документації та висновку експертизи щодо додержання вимог законодавства з охорони праці.

Голова постійної комісії фінансів та планування бюджету ЛМР Вікторія Довжик наголосила: «Зараз важливо затвердити титульні списки, тому що люди мають починати роботи». Також Вікторія Довжик нагадала, що при розгляді міського бюджету на 2019 рік члени бюджетної комісії прийняли рішення, що призначення на кожен район міста не повинні бути меншими, ніж 50 млн грн.  «Плануємо додавання коштів на райони – сподіваємося, що за рахунок вільного залишку і за рахунок перерозподілу коштів через виконання бюджету», - зазначила голова комісії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: