Міський голова Сум преміював себе на 270% від окладу — НАЗК

c62f827a-7b16-4bfe-8ed9-b1d7c95cc524

Міський голова Сум Олександр Лисенко протягом 7 місяців виписував собі премії.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції у Facebook.

Протягом 7 місяців Лисенко на власний розсуд оцінював свою роботу та протягом 7 місяців встановлював самому собі премії у розмірі 65% – 270% до суми свого посадового окладу, надбавок та доплат.

НАЗК направило до суду 14 адмінпротоколів щодо Олександра Лисенка, через недодержання вимог закону України «Про запобігання корупції».

За даними громадського руху «Чесно», у 2016-ому з-поміж усіх міських голів сумський мер отримував одну з найвищих зарплат - 328 691 грн на рік. Більше було лише у мерів Запоріжжя Володимира Буряка - 385 719 грн та Львова Андрія Садового - 371 714 грн.

Під «роздачу» НАЗК потрапили також двоє депутатів-родичів Бориспільської міської ради на Київщині. Микола Грона та його син Євген взяли участь у рішенні зменшити розмір орендної плати за користування земельною ділянкою для свого підприємства. На них склали 4 протоколи.

Ще 2 складені на екс-начальника філії Комітету з фізичного виховання та спорту у Херсонській області Юрія Кана, який призначив на посаду медсестри свою дружину.

Це вже не перший випадок, коли Лисенка ловлять на величезних преміях. 22 лютого 2017-го Олександр Лисенко засіданні міської ради проголосував за рішення підвищити собі граничний розмір премії із 150% до 300%. Казав, що використовував гроші для благодійності і призначав премії залежно від того, чи була в ній потреба. 25 квітня наступного року Зарічний райсуд Сум визнав Лисенка винним у корупційних порушеннях. Однак, мер уник відповідальності, оскільки збіг термін для його покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: