У 10% українських шкіл туалети знаходяться на вулиці — Мінрегіон

c430584c-5b80-4a2d-b71c-b6bd74b2f4bf

Школярі 10% українських шкіл досі змушені виходити в туалет на вулицю.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні, на жаль, приблизно в 10% українських шкіл туалети для школярів досі розташовані на вулиці. Переважно це навчальні заклади в селах та невеликих містах. Частіше за все - початкові школи, де навчається ще зовсім малеча. Така статистика в 21 столітті шокує. І від цієї практики минулого століття Україні треба остаточно позбавлятися», - зазначив Парцхаладзе.

Він наголосив, що сьогодні дуже важливо та актуально, що Міністерство освіти та науки України порушує це питання.

Так, для вирішення проблеми МОН вже розпочало програму з облаштування туалетів усередині шкіл з умовною назвою «Гідність дитини» в межах ініціативи «Нова Українська Школа».

Нині для створення комфортних умов навчання дітей у Новій Українській Школі впроваджують проект «Новий Освітній Простір». І вже в понад 300 школах та дитячих садках створюють яскравий сучасний мотивувальний простір, в якому дітям хочеться навчатися.

«Принципами НОП є енергоефективність, сучасне обладнання, мотивувальний простір та безбар’єрність. І забезпечення дітей у школах комфортними та сучасними туалетними кімнатами є не менш важливим, ніж облаштування тепла у класах чи закупівля необхідного обладнання», - наголосив він.

За словами Парцхаладзе, нині понад 30% навіть тих вбиралень, що розташовані в приміщеннях шкіл, потребують термінового ремонту. Є випадки, коли ремонт проведений, але не встановлені дверцята на кабінки або немає туалетів для потреб дітей з інвалідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: