Повені, пожежі, снігопади: від яких природних катаклізмів потерпає сьогодні світ

42
Фото: NewYork State Police

В Австралії не вщухають дощі, у Новій Зеландії вирує найпотужніша за 60 років лісова пожежа, а Сполучені Штати засипають аномальні снігопади, повідомляє 24 канал.

В Австралії не вщухають дощі, у Новій Зеландії вирує найпотужніша за 60 років лісова пожежа, а Сполучені Штати засипають аномальні снігопади, повідомляє 24 канал.

Повінь в Австралії

Наразі вулиці Сіднея більше схожі на канали Венеції. Велика вода прийшла у північно-східні регіони країни. Другий тиждень там не вщухають дощі. Як наслідок – затоплені автівки, повалені дерева та зруйновані будинки.

У місті за тридцять хвилин випало майже 50 міліметрів опадів. Під час стихії вулиці міста перетворилися на великі ріки.

Жителька Австралії Сена Парк розповіла, що побачивши воду, вона забралася на дах автомобіля, а просто поруч з нею впало дерево. Внаслідок негоди було зруйновано чимало будинків, а повалені дерева потрощили машини.

Аби не впадати у відчай від стихійного лиха, австралійці жартують. Наприклад, називають величезну кількість води власним басейном.

Лісова пожежа у Новій Зеландії

Натомість у Новій Зеландії вирує вогонь. Лісову пожежу, яка здійнялась ще четвертого лютого, вважають найпотужнішою за останні 60 років.

Рятувальники вже евакуювали понад три тисяч жителів з району міста Нельсон, а також розмістили їх у центрах цивільної оборони. На щастя, ніхто не постраждав. Проте у прилеглих районах оголосили надзвичайний стан. 10 лютого також очікують сильні вітри, чиновники зазначили, що це можу бути "критичною точкою небезпеки".  Представник Нельсона в місцевому парламенті заявив, що близько 70 тисяч людей перебувають на межі небезпеки.

Лісова пожежа у Новій Зеландії

Лісова пожежа у Новій Зеландії

Для боротьби з полум'ям залучили 14 вертольотів і два літаки. На місці працюють десятки бригад пожежної охорони. Представник цивільної оборони Нової Зеландії Річард Кірбі порадив, усім терміново покинути територію.

Ми вже спакували найнеобхідніші речі в автомобіль. Але не можемо знайти ще одну нашу кішку. Плануємо відвезти її до ветеринара,
– сказала жителька Нової Зеландії Джемма.

Снігопади у США

Якщо у Новій Зеландії гаряче, то у Сполучених Штатах навпаки страшний холод. Там вже чотири дні вирують снігопади. У Вашингтоні випало понад 20 сантиметрів снігу, а без світла залишились щонайменше 50 тисяч будинків.

А в аеропорту Сіетла довелось скасувати дві сотні авіарейсів. У штаті запровадили надзвичайний стан. Люди змітають все з поличок магазинів.

Температура в Чикаго -45, в Міннеаполісі -47 з урахуванням вітру.

У ряді штатів через рекордно низькі температури ввели надзвичайний стан. У регіонах, де встановився арктичний холод, проживає майже 250 мільйонів американців. У результаті снігопадів і рекордних морозів на Середньому Заході США загинули 10 осіб.

Снігопади у США

Снігопади у США

Варто зазначити, що від сильних морозів потерпають як люди, так і тварини. Ветеринарам з американського штату Монтана довелося рятувати кішку, яка буквально вмерзла у сніг. Коли господарі знайшли її на подвір'ї, одразу відвезли у клініку. Там її поливали теплою водою, загортали у рушники та підсушували феном. І зрештою Флаффі вдалося врятувати.

Тим часом влада просить жителів не перебувати довго на вулиці, щоб уникнути обмороження. Але вони намагаються знайти плюси у такій погоді, зокрема катаються на санчатах та влаштовують флешмоб "Крижані штани".

https://www.instagram.com/p/BtVthU6Ae-i/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: