Пробачити цього не можна, - Кошулинський про вчорашній напад поліцейських на активістів у Києві (фото, відео)

1549725514-2089
Фото: відкриті джерела

Про це Кошулинський заявив на зустрічі в Черкасах, - йдеться на Фб-сторінці політика.

Про це Кошулинський заявив на зустрічі в Черкасах, - йдеться на Фб-сторінці політика.

Нині мав низку зустрічей з громадою на Черкащині. Найперше питання із зали: «Де реформа поліції? Хто допустив учорашні звірства у Києві?». Відповідаю.

У Революції Гідності було три завдання: усунути Януковича, подолати наслідки його режиму, не допустити реваншу. Виконане лише перше завдання, а вчорашні події - чергове тому свідчення.

Влада показала своє справжнє обличчя. На крові Революції Гідності до керма прийшли ті самі українофоби та сепаратисти, для яких Українська Нація - «майданівські тварі», «бандєри»...

Пробачити цього не можна. Усі причетні до нападу та їхні керівники мають бути негайно звільнені. Проти цих звірів у погонах мають порушити реальні кримінальні справи. А далі - діло за нами.

Контролювати хід розслідування й домогтися справедливого покарання нападників.

Нагадаємо, вчора 9 лютого. поліцейські затримали і побили активістів ініціативи "Хто замовив вбивство Каті Гандзюк?", які проводили акцію на Контрактовій площі, де виступала кандидат у президенти, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Після цього біля поліцейського відділку на вул. Хорива зібралися прихильники затриманих, які пішли на його штурм. Між ними і правоохоронцями виникла сутичка. Правоохоронці застосували сльозогінний газ та кийки.

Зазначається, що перед початком виступу Юлії Тимошенко учасників акції "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції, пише Українська Правда.

"У активістів вибиті зуби, струси мозку, забиті коліна", - заявили у С14.

Адвокат затриманих Масі Найєм повідомив, що учасників руху С14 було затримано ще до того, як на початку акції було розгорнуто банер.

"Схоже, що у поліції, коли вирішувалося питання про те, щоб усіх затриманих відпустили, усе (сутичка між поліцією та учасниками С14 - ред.) почалося з того, що хтось з силовиків під час словесних перепалок завдав удару Богдану Ходаковському (один з лідерів С14 - ред.). Після цього усіх інших поставили до "стінки". Поліція буде вивчати відеоматеріали, щоб виявити, хто із затриманих безпосередньо брав участь у протиправних діях, усіх інших - відпустять", - повідомив він.

У поліції заявили, що затримали близько 40 осіб та відкрили 3 кримінальних провадження за статтями "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", "Захоплення державних будівель" та "Хуліганство". Повідомлялося, що внаслідок сутички трьох поліцейських із травмами госпіталізували.

«Правоохоронці затримали у Києві групу осіб при спробі штурму управління поліції.
Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими», - йшлося в повідомленні Київської поліції.

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився перед суспільством за дії правоохоронця, який при затриманні людей біля Подільського райвідділку в суботу крикнув: "Лягай, Бандеро!".

"Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності", - додав він.

Сьогодні, у Національній та патрульній поліції запустили флешмоб "Я - бандерівець" з метою вибачитися за дії одного з правоохоронців.

Відповідні дописи на своїх сторінках у Facebook розмістили очільник Нацполіції Сергій Князєв, заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, глава Департаменту патрульної поліції Євген Жуков, перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький та інші.

 

 

"Службове розслідування почалося тільки сьогодні зранку. Якщо я вважатиму, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена", - сказав Крищенко.

Він також повідомив, що в разі якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за 365 статтею КПК (перевищення влади або службових повноважень).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: