ЛОДА не блокує будівництво сміттєпереробного заводу у Львові, — Синютка

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

Голова ЛОДА Олег Синютка не підписував жодних документів щодо заборони будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій у Львові.  

 Про це він заявив під час апаратної наради, передає кореспондент Дивись.info.

«Я з подивом дізнався, що Львівська обласна державна адміністрація блокує спорудження сміттєперобного заводу на вулиці Пластовій. Минулого тижня Львівська обласна державна адміністрація як орган державної влади скерувала лист в Міністерство екології та природних ресурсів України, у якому надала свої зауваження до звіту з оцінки впливу на довкілля Львівського комунального підприємства «Зелене місто» щодо будівництва механіко-біологічного комплексу з перевантаження та переробки ТПВ у місті Львові на вулиці Пластовій,13. У листі ми також просимо врахувати Мінприроди всі зауваження та пропозиції щодо планової діяльності будівництва механіко-біологічного комплексу, які надійшли до обласної державної адміністрації. А до 13 лютого, відповідно до чинного законодавства, усі, хто вважає за потрібне - мають право внести свої пропозиції щодо громадського обговорення, яке оголошене Міністерством екології», - заявив Олег Синютка.

При цьому він надав копію листа в міністерство екології та природних ресурсів України керуючій справами виконкому ЛМР Марті Литвинюк з проханням передати його міському голові Андрію Садовому.

Нагадаємо, під час зустрічі з мешканцями мікрорайону «Знесіння», Олег Синютка заявив, що будівництво заводу в межах «Знесіння» є екологічно необгрунтованим і господарськи недоцільним, що підтверджується десятками зауважень до звіту з оцінками впливу на довкілля та невдалими прикладами функціонування таких комплексів у Європі. Олег Синютка також заявив що Львівська ОДА як орган державної влади скерує лист в Міністерство екології та природних ресурсів України з позицію неможливості будівництва заводу на вул Пластовій,13.

На думку Андрія Садового, такі заяви голови ЛОДА свідчать про наміри блокувати будівництво сміттєпереробного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: