На Львівщині назвали школи, де особливо гостро стоїть питання вакцинації дітей від кору

1444326-1

На Львівщині нараховується близько 39 тисяч невакцинованих від кору дітей.

Про це під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директорка департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, передає кореспондент Дивись.info.

«У нас відбулася верифікація даних з департаментом охорони здоров’я щодо кількості нещеплених дітей. Загалом в області є 38 780 невакцинованих дітей. Маємо на сьогодні вибрані школи, де найбільш гостро стоїть проблема вакцинації», – розповіла Любомира Мандзій.

За її словами у Бориславі нараховується 7 таких шкіл, у Новому Роздолі – 1, у Самборі – 2, у Стрию – 5, у Трускавці – всі школи, у Червонограді – 2, у Бродах – 4, у Городку – 6, Жидачеві – 5.

Загалом на Львівщині нараховується 108 шкіл, де є велика кількість нещеплених дітей.

«Директорам шкіл доведений наказ Міністерства охорони здоров’я про організацію роботи кабінетів щеплення. Але не до кінця ще маємо у школах такі приміщення, де можна це забезпечити», – розповіла Любомира Мандзій.

У тих школах, де кількість невакцинованих дітей невелика, наразі обмежаться повторними батьківськими зборами.

«План дій наступний. У директорів є списки нещеплених дітей. В середу-четвер зберуть їхніх батьків, на ці збори будуть вдруге запрошені працівники закладів охорони здоров’я, ті, які пройшли відповідні тренінги, щоб вчергове наголосити на необхідності проведення вакцинації», – розповіла директорка департаменту.

За її словами, під час зборів батьки невакцинованих дітей отримають попередження про можливе недопущення їх до навчання.

«У середу та четвер кожному батьку та мамі нещепленої дитини буде вручене письмове підтвердження необхідності виконання ст.15 закону про вакцинацію дітей, де йдеться про те, що вони можуть бути недопущені до освітнього процесу», - заявила Любомира Мандзій.

«Дуже важливо, щоб це батькам вручили під розписку, щоб вони це знали», - заявив голова Олег Синютка.

Загалом, від початку року вже вакциновано близько 10 тисяч школярів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: