В Україні анонсували оновлення правил проведення техогляду

Lego-Taxi_05__01travnia-1024x1024 (1)
Головний сервісний центр МВС України

В Україні формат документу, який підтверджує успішне проходження транспортним засобом перевірки технічного стану, буде оновлено.

Про це повідомляє прес-служба головного сервісного центру МВС.

"Відтак, з 1 травня паперовий бланк протоколу буде видаватися в комплекті зі самоклейною міткою радіочастотної ідентифікації", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні йдеться,  що відповідно до пункту 30.2 Правил дорожнього руху, власник автівки зобов’язаний закріпити мітку в правій верхній частині вітрового скла, з його внутрішнього боку.

"Нововведення зменшить ризик фальсифікації протоколів ОТК. Також, контролюючим органам буде легше перевіряти, чи допущено певний транспортний засіб до участі в дорожньому русі: інформацію зі самоклейної мітки радіочастотної ідентифікації незабаром стане можливо зчитувати з відстані за допомогою спеціального технічного устаткування", - додають у прес-службі головного сервісного центру.

Зазначається, що зміни в порядку проведення ОТК затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 р. № 46, та були опубліковані 7 лютого 2019 року. Відтак зміни набувають чинності через три місяці з моменту публікації.

"Якщо власник транспортного засобу, що підлягає обов’язковому технічному контролю, отримав бланк протоколу ОТК до набрання чинності ПКМУ від 23 січня 2019 р. № 46, він зможе користуватися документом старого зразка до моменту закінчення строку його дії", - підсумовують у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: